Persbericht: Dichter debuteert met bundel en rockplaat

Bericht vanwege Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen:

Dichter debuteert met bundel en rockplaat

Dichter Reinout Verbeke heeft met De achterkant van flatgebouwen het meest rockin’ poëziedebuut in decennia gemaakt. De dichtbundel verschijnt op 6 april samen met een gelijknamige full-cd.

De plaat bevat twaalf nummers op basis van gedichten in de bundel. Verbeke: “Met de groep Reinout met Nevenwerking streven we naar een symbiose tussen poëzie en rock-‘n-roll. Het zijn niet zomaar gedichten met wat achtergrondmuziek. Dit is een artistieke reis naar nog onontgonnen terrein.”

Reinout Verbeke (Roeselare, 1981) publiceerde eerder in diverse literaire tijdschriften en bloemlezingen. In 2008 werd hij tweede in de performancewedstrijd FrappantTXT. Verbeke, overdag redacteur bij het wetenschapsblad Eos, is ook organisator van het poëziefestival Literaire Living.

De groep Reinout met Nevenwerking maakte een opgemerkte performance op De Nachten 2008 en stond sindsdien op de podia van Mano Mundo, Crossing Border (Den Haag) en Flachlandfest (Berlijn). De band stond ook op de affiche van 5de De Nacht van de Poëzie in Vooruit.

De groep wist voor het album producer Bas Remans te strikken, gitarist bij Millionaire en Zornik. Remans: “Bevooroordeeld als ik was, had ik eerst bedankt voor deze ongewone opdracht. Ik ben gewoon met rockbands te werken. Maar met een dichter? Het werd uiteindelijk een van de interessantste opnames die ik gedaan heb.” Koen Buyse (Zornik) en Kaat Arnaert zijn gastmuzikanten op de cd.

  • De achterkant van flatgebouwen verschijnt op 6 april.
  • Luisterpaal, foto’s en videoclips: www.reinoutmetnevenwerking.com
  • Voor meer info: Chris Boudewijns@wpg.be
    De Bezige Bij Antwerpen, 03 285 73 04
  • Contact Reinout Verbeke/ Reinout met Nevenwerking:
    Reinout Verbeke: 0477/956259
    reinout_verbeke@hotmail.com
This entry was posted in Reinout met Nevenwerking, Reinout Verbeke. Bookmark the permalink.