Nieuw nummer ‘Waterloper’ op vinyl

Een nieuw nummer! Michaël Vandebril en het tijdschrift Deus Ex Machina vroegen ons vlak voor de zomer een nieuw nummer te maken voor een vinylplaat. Bart Couvreur schoot in zijn gitaar en sloeg er donkere, slepende riffs uit die bijna filmisch aandoen. Jeroen Degrieck liet de sirene in zich naar boven komen en Manu Vanbrussel zette er een verontrustende synth-lijn onder. Ik zou een nieuwe tekst schrijven, maar toen ik het gedicht ‘Waterloper’ uit mijn debuutbundel op een eerste versie uitprobeerde, hebben muziek en woord zich niet meer losgelaten.

Andere dichters voor wie de belevenis van het gesproken woord essentieel is, en die op de plaat staan: Dichters Dansen Niet, Andy & the Androids, Delphine Lecompte & Swoon, Michaël Vandebril & Swoon, Asfaltfeeën (Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Cor van Ingen), Stefan Hertmans en Peter Hertmans, Maartje Smits en Laurence Vieille.

De plaat werd afgelopen zondag voorgesteld op ZuiderZinnen. Je kunt de vinylplaat van Deus ex Machina kopen (8 euro). De hele plaat en ‘Waterloper’ zijn te beluisteren via Soundcloud:

This entry was posted in Reinout met Nevenwerking, Reinout Verbeke. Bookmark the permalink.